Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Op 28 april is de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. Met deze dag wil de Internationale Arbeidsorganisatie de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten onder de aandacht brengen. Een werknemer heeft recht op een veilige en gezonde werkplek, wat wordt bevorderd door zowel het management als de werknemer zelf. System Flex ziet zijn werknemers het liefste in volle gezondheid. Dit proberen we op verschillende manieren te bereiken.

Fysieke gezondheid

Fysiek betekent alles wat met je lichaam heeft te maken. Fysieke gezondheid is een gezond lichaam. Dit gaat bijvoorbeeld over jouw weerstand, het functioneren van je organen en over je conditie of uithoudingsvermogen. Je lichamelijke gezondheid versterk je door gezond te eten en genoeg te bewegen.

System Flex motiveert zijn werknemers om in beweging te blijven. Zo hebben we een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand waar werknemers na een dag hard werken stoom kunnen afblazen.

Daarnaast motiveren we de werknemers om fruit te eten. Dit doen we door elke dag gratis vers fruit aan te bieden. Van banaan tot snacktomaat. (is dat ook fruit?)

Onze werkplekken zijn ergonomisch ingericht. Hierdoor kunnen werknemers hun werkplek helemaal naar comfort aanpassen. Van stoel tot bureau! Hierdoor zijn rugklachten verleden tijd.

Ook niet onbelangrijk zijn onze vrijmibo’s. Dan gaat de Airfryer aan in plaats van de vetpan.

Mentale gezondheid

Niet alleen de fysieke gezondheid is belangrijk, ook de mentale gezondheid mag je niet onderschatten. Mentale gezondheid gaat over de gezondheid van je geest. Het betekent dat je je ook lekker voelt in je hoofd. Dit bereik je onder andere door je stress niveau te verlagen. Er zijn nog een aantal dingen die je kunt doen om je mentale gezondheid te vergroten. De GGD zegt hier het volgende over:

  • Leef met een missie
  • Stel doelen
  • Denk positief
  • Leef bewust
  • Zorg voor vriendschap
  • Pieker niet
  • Pak problemen aan
  • Eet gezond

We proberen op verschillende manieren de mentale gezondheid van de werknemers te bevorderen. Dit doen we bijvoorbeeld met de tijd-voor-tijd regel. Als je een paar uur overwerkt, mag je deze uren weer ergens anders afsnoepen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een paar uur eerder weg op vrijdag. Heerlijk toch?

Daarnaast hebben we verschillende System Flex Playlists op Spotify met bijvoorbeeld oppeppende muziek, rustgevende muziek of meditatie podcasts. Hier kunnen werknemers onbeperkt gebruik van maken. Daarbij bieden we hen ook gadgets aan om het werken zo comfortabel mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan headphones!

Bij System Flex hebben we verschillende buiten- en binnenruimtes waar werknemers zich even kunnen afzonderen of een frisse neus kunnen halen. Daarnaast staat het pand vol met verschillende planten en een heus mos creatie, want wist je dat groen op kantoor ook een positieve werking heeft op je mentale gezondheid?

Heb jij nog een goed idee om je fysieke en mentale gezondheid te bevorderen? Laat het ons weten!