De ontwikkeling van modulebouw in de afbouw groeit sterk

De ontwikkeling van modulebouw in de afbouw groeit sterk

De woningbouw in Nederland staat al een hele tijd onder druk. Dit komt door de stijgende bouwkosten en het gebrek aan vakmensen. Niet alleen hebben mensen behoefte aan betaalbare woningen. De duurzaamheid van een woning speelt ook een belangrijke rol onder de woningzoekers. Daarbij komt een modulebouw goed van pas. Hoe gaat de afbouw branche mee in deze ontwikkeling?

 

Is dat niet gewoon hetzelfde als prefab?

Het lijkt er veel op maar modulebouw gaat eigenlijk een stap verder dan prefab. De module wordt volledig in de fabriek gebouwd en kan in zijn geheel worden geplaatst op de bouwplaats.

Bij prefab worden materialen wel in fabriek gemaakt maar moeten ze nog worden in elkaar worden gezet op de bouwplaats. En denk je bij prefab of modulebouw aan massaproductie? Dan heb je het goed mis. De keuze is enorm en geheel naar wens te fabriceren!

 

Hoe krijg je het betaalbaar?

Door de snelle bouwtijd worden kosten voor personeel gedrukt. Daarnaast is het ontwikkeltraject van een modulebouw korter waardoor ook deze kosten lager uitvallen. Automatisering en robotisering leiden bij een voorspelbaar volume tot een lagere prijs en producten en processen zitten zo ingebakken in de fabriek dat de faalkosten ook lager zijn. Als laatste zijn de transportkosten van modulebouw ook lager omdat alles al klaar staat in de fabriek. Het kan in één keer de wagen op!

 

Hoe krijg je het duurzaam?

Je bouwt duurzaam als je bewust omgaat met de grondstoffen en materialen van je constructie. Je beperkt hiernaast ook het energiegebruik en denkt aan het behoud van het milieu. Vooral het produceren van bouwmaterialen en de bouw en afbraak van een gebouw vergt veel energie. Door dit te beperken help je niet alleen mee aan een groenere samenleving, maar voldoe je ook aan de wensen van vele woningzoekers.

Bij prefab of modulebouw houd je rekening met de gehele levenscyclus van de constructie. Van planning tot productie en van gebruik tot meervoudige ombouw en deconstructie. Je beperkt hiermee de energie en de hoeveelheid grondstoffen. Wist je dat je ook subsidie krijgt op herbruikbare wandsystemen?

 

Snel bouwen?

Benieuwd naar hoe System Flex duurzaam en kostenbesparend te werk gaat?  Neem vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd