Waarom kiezen voor een Metal Stud wand?

Waarom kiezen voor een Metal Stud wand?

Of je nu een nieuw huis bouwt, een bestaande ruimte renoveert of op zoek bent naar een efficiënte en duurzame manier om je interieur vorm te geven. Het kiezen van de juiste wandconstructie is erg belangrijk. Een optie die steeds meer populariteit wint is de metal stud wand. Maar waarom kiezen mensen voor de oplossing?

Wat is een Metal Stud wand?

Een Metal Stud wand bestaat uit C-en U profielen. Men monteert eerst de U-profielen op de grond en tegen het plafond. In de U-profielen worden C-stijlen gemonteerd. Deze komen meestal 600 mm uit elkaar te staan. Tegen deze C-stijlen worden gipsplaten gemonteerd. Eerst aan 1 zijde (soms dubbel beplaat). Dan wordt er tussen de C-stijlen een minerale wol aangebracht. Vervolgens wordt de andere zijde beplaat. Deze beplating wordt 600mm versprongen gemonteerd t.o.v. de andere zijde. Daarna wordt de wand afgesmeerd, meestal in klasse B (behang of sausklaar). Klasse A is de hoogste afwerkingsklasse. Deze klasse is alleen te realiseren bij een dubbel beplate wand (aan beide zijden van de wand 2 gipsplaten ook hier weer 600 mm verspringend van elkaar). 

Lichtgewicht en flexibel

Metal Stud wanden zijn opgebouwd uit lichte, maar toch sterke metalen profielen. Dit maakt ze veel lichter dan traditionele houten wanden, waardoor ze gemakkelijker te hanteren en te installeren zijn. Bovendien zijn metal stud wanden flexibel en kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan verschillende ontwerpeisen. 

Brandveilig

Veiligheid is een topprioriteit bij het kiezen van wandconstructies. Metal Stud wanden bieden een uitstekende brandbestendigheid, het metalen frame draagt bij aan de structurele stevigheid van de wanden, waardoor ze beter bestand zijn tegen instortingsgevaar. Het gebruik van brandwerende gipsplaten in combinatie met Metal Stud frames verlengt de weerstand tegen vuur, waardoor deze wanden effectieve barrières vormen tegen brandoverslag. Dit kan niet alleen levens redden, maar ook de schade aan eigendommen verminderen in geval van een brand. 

Geluidsisolatie

Een ander belangrijk voordeel van Metal Stud wanden is hun vermogen om geluid te isoleren. Door het toevoegen van isolatiemateriaal tussen de metalen profielen kunnen deze wanden geluidsoverdracht van de ene ruimte naar de andere verminderen, waardoor een rustigere en meer comfortabele leefomgeving wordt gecreëerd. 

Duurzaamheid en lange levensduur

Metal stud wanden zijn duurzaam en gaan lang mee. In tegenstelling tot hout zijn metalen profielen niet vatbaar voor rot, insectenplagen of kromtrekken, waardoor ze een kosten effectieve lange termijn oplossing zijn voor wandconstructies

Milieuvriendelijk

Ten slotte zijn Metal Stud wanden ook milieuvriendelijke keuze. ze kunnen worden gerecycled aan het einde van het levensduur, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verminderd en grondstoffen worden geconserveerd. 

Kortom, het kiezen voor een metal stud wand biedt tal van voordelen op het gebied van lichtheid, flexibiliteit, veiligheid, geluidsisolatie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Of je nu een nieuwbouwproject plant, een renovatie uitvoert of gewoon op zoek bent naar een betere wandoplossing voor je huis of kantoor, metal stud wanden bieden een moderne en veelzijdige oplossing die aan al je behoeften voldoet. 

System Flex

Een inspirerende plek werkt geweldig. Het is belangrijk dat de ruimte waarin je werkt goed voelt. Daarom produceert system Flex al 30 jaar flexibele wandsystemen om de ideale ruimte mee te realiseren. Met de stijlvolle (glazen) systeemwanden van system Flex creëert u in elke omgeving snel en eenvoudig fraaie en functionele ruimtes. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.