System City

System City

Wellicht had de naam het al verraden, maar System City is natuurlijk het eigen pand van System Flex. Een in 2020 gerealiseerd project, waar de Flex Light 2.0, Flex Deluxe en Flex Industrial te vinden zijn.

De opzet van het kantoor straalt uit waar System Flex voor staat en wat er mogelijk is met onze glaswanden. Door de wanden en profielen op niet gewoonlijke wijzen te gebruiken, tonen we dat er veel mogelijk is en er met creativiteit iets geheel anders gecreëerd kan worden: zo hebben we met onze glaswanden een kas weten te maken en lijken onze profielen die op de glaswanden zijn bevestigd net kunst.

Daarnaast heeft het gebouw een A energielabel en is daarmee een duurzaam gebouw. Zo wordt de temperatuur geregeld met een warmtepomp en helpen onze zonnepanelen ons aan energie.

Verder is er veel aandacht uitgegaan naar de akoestiek binnen het gebouw en zijn er slimme keuzes gemaakt met betrekking tot het materiaal om de akoestiek ten goede te brengen. Verschillende typen wanden, plafonds en andere factoren bepalen hoe het geluid binnen en tussen de ruimtes beweegt. Dit zijn allemaal onderdelen waar System Flex ruimschoots kennis over in huis heeft.

Onze kas is dé eyecatcher van het kantoor. De kas is gemaakt met de Flex Light 2.0 en Flex Industrial. Dit is de plek om zaadjes te planten voor het bedrijf en ideeën te laten groeien. Dit trekt het concept van de binnentuin door naar het kantoor. De binnentuin is letterlijk een tuin, welke precies in het midden van ons kantoor staat. Met de kas werd de moeilijkheidsgraad opgezocht, maar mocht u het nog niet doorhebben: wij houden van uitdagingen! Een echt staaltje maatwerk wat resulteert in een waanzinnig eindproduct!

Systeemwanden

Zoals hierboven al genoemd zijn er in dit project drie verschillende systeemwanden gebruikt: de Flex Light 2.0, de Flex Industrial en de Flex Deluxe. Met alle systeemwanden zijn verschillende mogelijkheden opgezocht.

In samenwerking met Houten Roomdivider hebben we een roomdivider tussen de glaspanelen geplaatst in de System Deluxe. Zo hebben we een vergaderkamer gerealiseerd waar de open uitstraling behouden wordt, maar ook de privacy gewaarborgd wordt. 

Voor alle diverse kantoorruimtes zijn de Flex Light glaswanden gebruikt. In onze kantoorkas hebben we de Flex Light gecombineerd met de Flex Industrial. Deze glaswanden lenen zich daar goed voor, doordat ze veel overeenkomsten hebben in hun esthetiek.

Plafonds

Ook zijn er meerdere plafonds gebruikt in ons kantoorpand. Een van de types die we gebruikt hebben voor de plafondeilanden boven de werkplekken is de Ecophon focus Dg half verdekt. Deze tegel heeft een chique uitstraling. In de andere plafondeilanden hebben we weer bewust gekozen voor een industriële uitstraling met de OWA RAW Grey.

In de kantoorkas hebben we gekozen voor een houten lamellen plafond om de natuurlijke uitstraling in de kas te versterken.

Verder beschikt een van de spreekkamers over een speciaal akoestisch plafond, zodat hier alles altijd veilig besproken kan worden.

Tot slot hangt er nog een groot systeemplafond in de werkplaats om het geluid te reduceren, in dit geval is er gekozen voor de OWA Brillianto vlakke inleg.