Zet de bestaande woningbouw op de 'Roadmap Woningbouw'

Zet de bestaande woningbouw op de 'Roadmap Woningbouw'

Het woningtekort is één van de vele crisissen waar Nederland op dit moment mee kampt. Voor dit probleem is er een Roadmap Woningbouw opgezet. In deze Roadmap is er veel aandacht voor nieuwbouw, wat betekent dat er veel nieuwe woningen gebouwd moeten worden om het tekort tegen te gaan, terwijl oude woningen alleen maar worden gesloopt.  ‘’De gemiddelde woning in Nederland is 60 jaar oud en moet zo’n 120 jaar meegaan’’, aldus van Nunen van BouwhulpGroep. Door de levensduur van een huis te verlengen gaan we niet alleen het tekort tegen, maar ook de enorme milieu-impact die slopen en bouwen met zich meebrengt.  

Vernieuwbouwen

Je kent bouwen, slopen en verbouwen maar heb je ooit al eens gehoord van ‘vernieuwbouwen’? ‘Vernieuwbouw’ is een relatief nieuw woord binnen de bouwsector. Je kunt het vergelijken met renoveren maar dan op een hoger niveau. Bij vernieuwbouw worden woningen teruggebracht naar hun casco staat en volledig opnieuw opgebouwd. Verschillende huizen en appartementencomplexen zijn al vernieuwbouwd en het resultaat mag er wezen. Ook met vernieuwbouw kan je een woning verduurzamen!

Houtbouw

Houtbouw groeit in een razend tempo. Doordat het (vernieuw)bouwen met hout snel gaat, is dit een prima alternatief voor een bakstenen nieuwbouw. Daarnaast is het bouwen met hout veel duurzamer dan bouwen met beton-, cement- en bakstenen.*

*‘’De beton-, cement- en bakstenenindustrie gebruikt zeer veel energie in het productieproces waardoor veel CO2 wordt uitgestoten. Per euro productiewaarde is het energieverbruik in deze sector ongeveer 10 keer zo hoog als in de houtindustrie. Beton vervangen door hout kan de CO2 uitstoot van de bouwproductie dus drastisch verlagen.’’

Renovatie van kantoren en overheidsgebouwen

Niet alleen woningen worden verbouwd, ook leegstaande kantoren, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en scholen worden omgebouwd tot woningen. Ruimtes zijn vaak al onderverdeeld in kleinere ruimtes, wat het maken van appartementen alleen maar makkelijker maakt. Daarnaast kun je deze ruimtes makkelijk verder onderverdelen met systeemwanden en een verlaagd plafond.

Ruimtes om van te genieten

Een pand met potentie voor de woningbouw? Met een wand – en plafondsysteem van System Flex, tover je elk vertrek om in een ruimte om van te genieten. Meer weten over onze circulaire wand – en plafondsystemen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.